ΨΥΚΤΕΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ

Η Iklima ΕΠΕ συνεργάζεται με μεγάλες βιομηχανίες και εργοστάσια, τα οποία έχουν αρκετά αυξημένες απαιτήσεις τόσο σε θέρμανση όσο και σε ψύξη. 

Οι ψύκτες απορρόφησης βρωμιούχου λιθίου LiBr και αμμωνίας Nh3 είναι μια λύση σε συστήματα με περίσσεια θερμότητας και αυξημένες ανάγκες ψύξης. Αυτό σημαίνει ότι σε περιπτώσεις όπου υπάρχει περίσσεια θερμότητας, η οποία απορρίπτεται στο περιβάλλον, ενώ παράλληλα υπάρχουν ανάγκες για ψύξη, οι ψύκτες απορρόφησης είναι αυτοί που χρησιμοποιούν αυτή την περίσσεια για την παραγωγή κρύου νερού για τον κλιματισμό των χώρων ή και για τις ανάγκες ψύξης των μηχανών παραγωγής. 

Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει περίσσεια θερμότητας, οι ψύκτε απορρόφησης μπορούν να λειτουργήσουν με τη χρήση ενσωματωμένου καυστήρα πετρελαίου ή φυσικού αερίου.

Επίσης, μια ακόμη σημαντική χρήση των ψυκτών απορρόφης είναι στις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει επάρκεια ρεύματος στις κτηριακές εγκαταστάσεις για την χρήση ηλεκτρικών ψυκτών ή αντλιών θερμότητας. 

Το ψυκτικό μέσο που χρησιμοποιείται είναι το νερό και οι υδρατμοί που παράγονται απορροφούνται από το βρωμιούχο λίθιο LiBr ή την αμμωνία Nh3, ενώ οι ηλεκτρικές απαιτήσεις του συστήματος είναι αμελητέες, καθιστώντας έτσι τους ψύκτες απορρόφησης μια επιλογή με υψηλό οικολογικό αποτύπωμα.

Ωράριο Λειτουργίας

Θα μας βρείτε καθημερινά 9:00πμ με 5:00μμ

Τηλέφωνα Επικοινωνίας

Τηλ: +30 210 991 5363 / +30 210 991 5323
Φαξ: +30 210 991 5339